Καρατόμηση Οικονόμου, Κατσαφάδου. Επιστροφή Χρυσοχοΐδη στο Προστασίας του Πολίτη. Στο Εργασίας η Δόμνα Μιχαηλίδου

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιστρέφει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για πέμπτη φορά μετά την καρατόμηση του Γιάννη Οικονόμου και το φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ τόσο στα πρόσφατα γεγονότα του Ρέντη όπου έχασε τη ζωή του ένας αστυνομικός όσο και για τα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας. Ο πρωθυπουργός απομάκρυνε παράλληλα και τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Κώστα Κατσαφάδο ο οποίος είχε επίσης προκαλέσει δυσαρέσκεια στο Μαξίμου για τους χειρισμούς τους στα θέματα της οπαδικής βίας.
Το υπουργείο Υγείας μετά την μετακίνηση Χρυσοχοΐδη αναλαμβάνει ο Αδωνις Γεωργιάδης ενώ το υπουργείο Εργασίας η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Οπως όλα δείχνουν η απόφαση για ανασχηματισμό ελήφθη προκειμένου να αντικατασταθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δηλαδή ο υπουργός, Γιάννης Οικονόμου και ο υφυπουργός, Κώστας Κατσαφάδος.

Ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος αναλαμβάνει υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη στη θέση του Κώστα Κατσαφάδου, ενώ υφυπουργός Παιδείας αναλαμβάνει η Ιωάννα Λυτρίβη.
Οι αλλαγές αυτές έρχονται έξι μήνες μετά της ορκωμοσία της κυβέρνησης που προέκυψε από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.
Κυβερνητικές πηγές, μετά τις επίσης ανακοινώσεις έκαναν λόγο για «διορθωτικές κινήσεις προκειμένου να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου». Τονίζοντας πως σε αυτή την περίπτωση ο πρωθυπουργός έδρασε άμεσα και αποφασιστικά για ένα πιο δυναμικό ξεκίνημα τη νέα χρονιά σε κρίσιμους τομείς.
Ανέφεραν δε πως «με δεδομένη την προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση σε ζητήματα ασφάλειας των πολιτών, επικεφαλής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναλαμβάνει ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, που διαθέτει πλούσια εμπειρία σε αυτό τον τομέα ενώ υφυπουργός αναλαμβάνει ένα στέλεχος της νεότερης γενιάς, ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος».
Ως υπουργός με μεταρρυθμιστική εμπειρία χαρακτήρισαν οι ίδιες πηγές στον Αδωνι Γεωργιάδης που αναλαμβάνει το υπουργείο Υγείας.
Υπουργός Εργασίας, αναλαμβάνει η Δόμνα Μηχαηλίδου, η οποία έχει θητεύσει με επιτυχία στο συγκεκριμένο υπουργείο, ενώ υφυπουργός Παιδείας με αρμοδιότητα την Επαγγελματική Κατάρτιση αναλαμβάνει η βουλευτής Επικρατείας, Ιωάννα Λυτρίβη, στέλεχος με πολύ μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα, όπως σχολιάζουν πηγές από το Μαξίμου.

Οι αλλαγές στην κυβέρνηση

Κατόπιν απόφασης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοινώνονται οι ακόλουθες αλλαγές στη σύνθεση της Κυβέρνησης:

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Υφυπουργός: Ανδρέας Νικολακόπουλος

Υπουργείο Υγείας
Υπουργός: Άδωνις Γεωργιάδης

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργός: Δόμνα Μιχαηλίδου

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
Υφυπουργός: Ιωάννα Λυτρίβη

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Παύλος Μαρινάκης

Η ορκωμοσία ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 4 Ιανουαρίου και ώρα 18.00.