Ο ιδρυτής της “Δράσης για τον Ανθρωπο” Δημήτρης Καρκανοραχάκης Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Πειραιά, με την παράταξη του Νίκου Χαρδαλιά «ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Πειραιά, με την παράταξη του Νίκου Χαρδαλιά «ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ», είναι  ο γνωστός για την κοινωνική προσφορά του και αλληλεγγύη, ανθρωπιστής και ιδρυτής της “Δράσης για τον Ανθρωπο” Δημήτρης Καρκανοραχάκης.

Ο Δημήτρης Καρκανοραχάκης μεγάλωσε στο Κερατσίνι όπου και εργάζεται τα τελευταία είκοσι χρόνια.
Ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με την μαγειρική στην ηλικία των 14 ετών, ενώ συνέχισε ως μάγειρας στα καράβια.
Ανέλαβε την οικογενειακή ταβέρνα “Ο Κρητικός”, στην ηλικία των 20 ετών και τη διατηρεί έως σήμερα.

Ανέκαθεν προσέφερε στους ανθρώπους που είχαν ανάγκη.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της καραντίνας, περίοδο κατά την οποία είχαν μείνει ανενεργά τα συσσίτια των Ιερών Ναών, διαπίστωσε την αναγκαιότητα για προσφορά προς τους άστεγους και άπορους συνανθρώπους μας.
Ξεκίνησε να προσφέρει σε καθημερινή βάση, δεκάδες μερίδες φαγητού,  γεύματα αλληλεγγύης που έφθασαν με την πάροδο του χρόνου στα Χίλια εκατόν ογδόντα, την κάθε ημέρα.
Θεωρώντας αναγκαία μια πιο οργανωμένη προσπάθεια, ο Δημήτρης Καρκανοραχάκης ίδρυσε την ομάδα αλληλεγγύης “Δράση για τον Ανθρωπο”, συνεχίζοντας έως και σήμερα να προσφέρει στήριξη σε όποιον έχει ανάγκη, καθώς και την σταθερή προσφορά πεντακοσίων  γευμάτων την ημέρα.
Ο Δημήτρης Καρκανοραχάκης βρήκε αρωγό σε αυτή του την προσπάθεια τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Οπως δηλώνει ο Δημήτρης “η οικογένεια του Πρωθυπουργού, μεριμνά για την ικανοποίηση των τεράστιων αναγκών που προκύπτουν από το εύρος του συνολικού αυτού εγχειρήματος”.
Αλλωστε η δράση του αγαπητού στην περιφέρεια του Πειραιά Δημήτρη και το έργο της “Δράσης για τον Ανθρωπο”, ΔΕΝ επιχορηγείται από καμία δημόσια πηγή, ούτε από οποιοδήποτε κρατικό φορέα.
Οι εμπειρίες από την προσπάθεια στήριξης όσων έχουν ανάγκες, η θέληση για τη μεγιστοποίηση, την οργάνωση και κυρίως την διεύρυνση της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο οδήγησαν τον Δημήτρη Καρκανοραχάκη, στην απόφαση να ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΕΙ στο πλάι του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά.
Οπως χαρακτηριστικά τονίζει, ο πάντα σεμνός και μετρημένος Δημήτρης, έχει την πρόθεση,την επιμονή και το σθένος,  να διεκδικήσει λύσεις, δράσεις και δομές στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ,  οι οποίες θα συμβάλλουν αποτελεσματικά στην βοήθεια, την στήριξη, την έμπρακτη αγάπη και την οργανωμένη αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο.
Πρόκειται για έναν νέο αγώνα, μία πρόκληση για ακόμα πιο σκληρή δουλειά, ένα νέο μετερίζι από το οποίο ο υποψήφιος πλέον Περιφερειακός Σύμβουλος σκοπεύει να δίνει καθημερινά τον καλύτερό του εαυτό.