Μιχάλης Λιβανός Βουλευτής Β Πειραιά: Eνισχύουμε τον αριθμό των σχολικών γευμάτων. Προχωράει η ένταξη νέων σχολικών μονάδων στο πρόγραμμα

Στην ενίσχυση  του αριθμού των σχολικών γευμάτων, καθώς και στη συμμετοχή επιπλέον σχολείων στο σχετικό πρόγραμμα, αναφέρεται με δήλωσή του ο Βουλευτής Β Πειραιά Μιχάλης Λιβανός:

” Ευχαριστώ την υπουργό Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής, κ. Σοφία Ζαχαράκη, για τις συντονισμένες ενέργειες της ώστε να καταφέρουμε να ενισχύσουμε σημαντικά τον αριθμό σχολικών γευμάτων σε σχολεία των Δήμων Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και Κορυδαλλού.

Το πρόγραμμα αφορά την τριετία 2024-2026 και η εφαρμογή του θα ξεκινήσει από το επόμενο σχολικό έτος.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι για κάποια σχολεία του δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη υπήρχε πρόβλημα ένταξής τους στο πρόγραμμα, το οποίο ξεπεράστηκε και θα συμμετέχουν κανονικά κι αυτά.

Πιστεύουμε πολύ στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων καθώς εκτός των άλλων, βοηθάει τα παιδιά να αποκτούν από μικρή ηλικία, υγιεινές συνήθειες στο φαγητό.

Συγκεκριμένα:

Το Υπουργείο Κοινωνικής συνοχής και οικογένειας @minscfa μέσω του @opeka_official θα διαθέσει ποσό 344.998.674,00 ευρώ για να εξασφαλιστεί καθημερινά η παροχή των σχολικών γευμάτων σε 231.062 μαθητές από 217.267 που στηρίζει σήμερα το πρόγραμμα.

Αυξάνουμε τον προϋπολογισμό από 102 εκατομμύρια ευρώ την χρονιά σε σχεδόν 115 εκατομμύρια ευρώ την χρονιά για τα επόμενα τρία χρόνια

Επεκτείνουμε το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων σε επιπλέον 20 δήμους – από τους οποίους οι μισοί είναι στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας . Οι δήμοι της χώρας στους οποίους υλοποιείται το πρόγραμμα αυξάνονται από 133 σε 153.

Eνισχύουμε ταυτόχρονα τον αριθμό των γευμάτων που διατίθενται σε δήμους με αποδεδειγμένα αυξημένες ανάγκες”.