ΠΡΟΣΟΧΗ :Τι συνιστά το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών για τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής και της Περιφέρειας Πειραιά

Στις ιδιαίτερα επιβαρυμένες περιοχές συνιστάται για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά, άτομα με καρδιοαναπνευστικές παθήσεις) η παραμονή σε εσωτερικούς χώρους, με κλειστά παράθυρα

Σε συνέχεια της χτεσινοβραδυνής ενημέρωσης για την ποιότητα του αέρα στο Λεκανοπέδιο, ενημερώνουμε ότι οι συγκεντρώσεις αιωρουμένων σωματιδίων PM2.5 έχουν μειωθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα στις βόρειες και νότιες περιφερειακές ενότητες του λεκανοπεδίου , εκτός των περιφερειακών ενοτήτων της Δυτικής Αττικής, του Κέντρου και του Πειραιά, που συνεχίζουν να είναι είτε πολύ υψηλές ή υψηλές.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα υπάρχουν συγκεντρώσεις PM2.5 σε επίπεδα άνω του κανονικού, αλλά χαμηλότερες σε σχέση με την χτεσινή ημέρα, σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Άρτα.
Στις ιδιαίτερα επιβαρυμένες περιοχές συνιστάται για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά, άτομα με καρδιοαναπνευστικές παθήσεις) η παραμονή σε εσωτερικούς χώρους, με κλειστά παράθυρα.
Γενικά για όσους πρέπει να κινηθούν εκτός κατοικίας συνίσταται η χρήση μασκών τύπου FFP2 / KN95 / Ν95.
Μπορείτε να παρακολουθείται την ποιότητα του αέρα εδώ: https://air-quality.gr/ όπου οι μετρήσεις της Εθνικής Υποδομής ΠΑΝΑΚΕΙΑ οπτικοποιούνται σε ωριαία βάση (αν αργεί να ανοίξει η ιστοσελίδα είναι λόγω του μεγάλου αριθμού προσπελάσεων).
 Στο δίκτυο της Εθνικής Ερευνητικής Υποδομής ΠΑΝΑΚΕΙΑ συμβάλλουν εκτός του Αστεροσκοπείου Αθηνών, το ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ και τα Πανεπιστήμια Πατρών, Κρήτης, Αιγαίου και Δημοκρίτειο