Eκδήλωση για την Υγεία διοργανώνουν στις 10 Απρίλη Σύλλογοι Γυναικών του Πειραιά

Εκδήλωση με θέμα: «Τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του Πειραιά εκπέμπουν SOS! Τα δικαιώματα των γυναικών στην υγεία δεν χωράνε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις κυβερνήσεις των επιχειρηματικών ομίλων. Παλεύουμε για Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους!» διοργανώνουν οι Σύλλογοι Γυναικών του Πειραιά, μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Απρίλη στις 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Νίκαιας (Τσαλδάρη 10, από την έξοδο του μετρό Νίκαιας πλ. Αγ. Νικολάου) ,
«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο! Παρακαλούμε να μην τύχει κάτι και χρειαστούμε ιατρική περίθαλψη γιατί η κατάσταση στις δημόσιες δομές είναι τόσο τραγική που αντικειμενικά μας σπρώχνει να δίνουμε μικρές περιουσίες κάθε φορά σε ιδιωτικά μεγαθήρια του κλάδου» σημειώνουν στο κάλεσμά τους.
«Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) στην πόλη του Πειραιά είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη», ενώ «η κατάσταση στα Δημόσια Νοσοκομεία θυμίζει εμπόλεμη ζώνη με τα ράντζα και τα φορεία στους διαδρόμους, με τους υγειονομικούς να δουλεύουν ήλιο με ήλιο, χωρίς ρεπό και άδειες και συνεχείς μετακινήσεις από τμήμα σε τμήμα» επισημαίνουν.
Καταγγέλλουν ότι «στο Μεταξά, το μοναδικό αντικαρκινικό νοσοκομείο για όλη την περιοχή του Πειραιά και των νησιών, παραιτήθηκε πριν λίγο καιρό η διευθύντρια του τμήματος μαστού, με αποτέλεσμα το τμήμα να μείνει με ένα γιατρό!
Στο Κρατικό Νίκαιας ο αξονικός τομογράφος έχει δοθεί σε ιδιώτη, αντί να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό για να μπορεί να λειτουργεί κανονικά. Πριν λίγους μήνες είχε ξεσπάσει φωτιά δύο φορές μέσα σε τρεις μέρες στο νοσοκομείο με ό,τι αυτό σημαίνει για την ασφάλεια όλων!
Στο Τζάνειο νοσοκομείο, το οποίο η κυβέρνηση με περηφάνεια διαφήμιζε ότι ανακαινίστηκε μετά από 60 ολόκληρα χρόνια, οι εργαζόμενοι δεν παίρνουν ανάσα από την εντατικοποίηση και τις ελλείψεις σε προσωπικό!».